Powered By Blogger

15 de Enero del 2016

Parlem de la intersexualitat, una anomalia que fa que la persona neixi amb una discrepància entre els genitals interns i externs i això dificulta assignar un sexe en el moment de néixer. Ens ho expliquen afectats, una endocrinòloga i una antropóloga

Es dóna quan un individu presenta uns genitals externs de forma ambigua. Pot posseir obertura vaginal que pot estar parcialment fusionada, un òrgan erèctil (penis o clítoris) més o menys desenvolupat, i amb ovaris o testicles que solen ser interns.
Es diferencia de l'hermafroditisme veritable en què, en aquest últim cas, l'individu posseeix al mateix temps teixit ovàric i testicular.


Aquestes persones han suscitat gran controvèrsia pel costum i la necessitat social d'assignar un sexe definit a cada persona, de tal manera que sovint s'ha acudit al cariotip per assignar-los un sexe i, fins i tot, per transformar els seus genitals el més d'acord possible amb el seu sexe genètic. De vegades, el sexe genètic no resol la qüestió, ja que poden presentar un mosaïcisme.

http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/els-matins/la-intersexualitat-una-anomalia-en-el-desenvolupament-sexual/video/3830410/

No hay comentarios:

Publicar un comentario