Es troba adaptat per a persones amb mobilitat reduïda.
El Museu de la Xocolata és un equipament dinàmic impulsat
pel Gremi Provincial de Pastisseria de Barcelona, ubicat a l’antic convent de
Sant Agustí, que presenta un recorregut pels orígens de la xocolata, la seva
arribada a Europa i la seva difusió com un element situat entre el mite i la
realitat, entre les propietats medicinals i el seu valor nutritiu, que
relacionen tradició amb futur i que formen part del nostre imaginari
col·lectiu.
El Museu de la Xocolata es troba ubicat en un edifici
històric que ja va tenir una relació amb la xocolata: al segle XVIII l’exèrcit
borbònic era un fanàtic consumidor d'aquest producte, i segons les ordenances,
la xocolata estava present en els menús de les acadèmies militars d'aquell
segle: «Para desayuno de cada cadete y oficial de compañía se dará onza y media
de chocolate con un cuarterón de pan...», i quan la tropa estava de guarnició a
les casernes també es prenia usualment xocolata. El cos d’alabarders, la
guàrdia personal del monarca, era anomenat, amb enveja, «los chocolateros», ja
que en ser un cos mimat i d’elit, prenia molta xocolata.
No hay comentarios:
Publicar un comentario